szerda, február 15

Szicíliai édesség - Farsangi finomság a chiacchere

Farsang közeledtével a szicíliai pékségekben megjelenik a CHIACCHERE ( Ejtsd: kjákkere , Jelentése : pletyka)  Nagyon finom és egyszerű elkészítésű csörögefánk.

Íme a recept:

500 gramm fehér liszt
1 tojás
50 gramm olvasztott vaj
130-135 ml fehér bor (vörös is jó)
40 gramm cukor
egy citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
olaj a sütéshez (jobb ha a fele disznó zsír)
(Nincs benne élesztő, sem sütőpor !)

Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd foltpakkba csomagolva hűvös helyen pihentetjük egy fél órát
a tésztát . Majd nagyon vékonyra kinyújtjuk ( 3 mm kb. ) és felcsíkozzuk. Egy lapka kb. 2,5 cm széles, 12-15 cm hosszú, de minél variáltabb méretűek a csíkok , annál szebb lesz az eredmény.
Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük. Amint kihűlt, vastagon porcukrozzuk.

Variáns ( Még finomabb !! )  :
Porcukrozás előtt olvasztott csokival meglocsolgatjuk. A fehér csokit, akár színezhetjük is pár csepp ételfestékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése