szombat, július 12

Rajzműhely : Tutorial

 - Hogyan készítsük elő egy kézi rajzot a digitális színezésre Photoshopban  ? -

A mai rajzomat addig tekergettem a PS-ban amíg ki nem jött a várt eredmény... vagyis egy fekete kontúros rajz ami készen áll a további digitális színezésre ( a rajzot előtte kézzel és sima tussal készítettem)  Munka közben dokumentáltam a lépéseket és ÍME egy kis tutorialt . Remélem érthetően és használhatóan írtam le a lépéseket . //Forrás : Cecilia Giumento és Ketty Formaggio leírásai//
1. Szkenneljük be a rajzot szürke 600 dpi-s PNG kiterjesztésben. Nyissuk meg a képet a   
Photoshopban.
2. Méretezzétek át a rajzot 300 dpi-re

3. TILOS a kontraszt és a világosítás megváltoztatása ! Válasszatok egy fehér pontot a rajzon és nagyítsatok 300 %-ra. Nyomjatok egy Ctrl+L -el.

4. A megnyíló ablakban a fekete és a fehér nyilacskákat mozdítsátok el a kívánt hatás elértéig. A középső nyilacskát nem toljuk el !

    A visszamaradó kis " koszokat " vagy lefedjük fehérrel, vagy radírral kitörölgetjük.5. Most leválasztjuk a fehér hátteret a tusról. Nyissunk egy átlátszó új réteget amit nevezzünk át " KÉSZ"-re

6.Nyomjuk meg a csatornák fület és az alsó bal sarokban lévő kört amire a piros nyíl mutat. Majd a kijelölést átfordítjuk a Shift+Ctrl+I kombinációval.


7.Nyomunk egy Másolást, és beillesztjük az új átlátszó rétegbe.

8. A " KÉSZ" rétegen megismételjüka 6-os pontokban leírtakat

9. A feketét választjuk elsődleges színnek és a vödör eszközt választjuk. Kattintással kiszínezzük a kiválasztott részt. ( A vödör beállításai : kitöltés-  metódus : Multiplikus - átlátszóság 100%- tolerancia 30)---((ezer bocsi ha magyartalan a fordítás itt-ott)

8. Az alsó rétegeket kitöröljük, és csak a " KÉSZ" réteget hagyjuk meg.
9. A menüből a KÉPEK>MÓD> CMYK színekre változtatjuk a " KÉSZ " réteg színeit , majd lementjük PSD ( vagy PNG ha úgy tetszik) kitejesztésben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése