szombat, december 10

Karácsonyi mézes


Ez már a sokadik mézes sütésem, minden évben más-más receptet próbálok ki. Nem azért mert annyira "gourmet" lennék , egyszerűen eddig még nem találtam meg a nekem megfelelőt. Vagy túl szódabikarbonátos volt, vagy túl fűszeres vagy túl puha .Vagy mégis sikerült megtalálnom az igazit ?! Az idei sütéssel nagyon meg vagyok elégedve és a páromnak is tetszett. A fűszerezése saját kreáció, ugyanis már nem volt itthon magyar mézeskalács fűszerkeverékem. Így kutyultam gyorsan valamit és megdöbbenésemre határozottan jó lett az eredmény. A díszítése rusztikus - magvacskás -  plusz élmény rároppantani! Ezzel kiküszöböltem, hogy az itteni magas páratartalom a tojásfehérjés maszlagot egy nap alatt leolvassza. A kemény mézeskalácsnak is pont ez a lényege, hogy kitartson nálam legalább egy hétig a zacsiban és ne váljon péppé.
A recept ebből szakácskönyvből származik - a képre kattintva kinyílik a könyv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése