kedd, szeptember 19

Két újabb olvasmány


Pipacs, a fenegyerek - Rejtő Jenő
Egy könyv, ami 150 oldalnál kevesebb

Kedvenc idézetem belőle :


"Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel..."

Rejtő Jenő regényeivel mindig furcsa viszonyban voltam. Nem tudom még most sem eldönteni, hogy szeretem vagy utálom őket. Van hogy megnevetet, de amint haladok egyre és egyre előbbre egy könyvében érzem kezdek megcsömörleni tőle, amúgy ez kedves kis könyvecske volt és FŐLEG rövid. Hmmm... 3 csillag.

 Csodák kora -  Karen Thompson Walker
Kamaszoknak/gyerekeknek szóló könyv
 Kedvenc idézet :
" Az életben egyedül meghalni muszáj – felelte Mrs. Pinsky. Ez volt az egyik kedvenc mondása. – Minden más szabadon választható."

VÉGRE egy disztópia , apokalipszis könyv ami nem fejeződik be egy könnyed " HEJ ismét megmentettük a világot !!-tal ".
Bár ifjúságinak van titulálva, inkább felnőttek olvassák el szerintem. Egy tini szemszögéből látjuk, mi történik vele a családjával és környezetével miközben mindenap kezd csökkeni a Föld forgása.
Megérdemli a 4 és fél csillagot !

--- SPOILER ---
Lehet másoknak unalmasnak tűnhet a regény, mert nincsnek benne nagy párbeszédek, sem zombik sem szörnyetegek sem bátor hősök sem szuper tudósok. Nem csatázik senki senkivel, egyszerűen csak megy előre az egész történet, monotonon mint az igazi élet , mint egy buldózer..bedarál. 
A szereplői mindennapiak és mindenkiről kiderül valami negatívum - kivéve a főszereplőről persze. Én nem tudtam letenni, egész végig hajtott valami remény, hogy most mi lesz? mi lesz? jobb lesz? ugye valami fog történi?...és nem..nem történik semmi jó, csak minden szarrá megy szép lassan.
Nagyon nyomasztó, rossz érzésem lett tőle. Totál hihető volt az egész.
Egy aprócska megjegyzés, szerintem ezek a gyerekek nem 13 évesek, inkább 16.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése