szerda, szeptember 20

Vajdasági sós

Eredetileg lakodalmas sós sütemény. Anyukám sokszor süti.
Az alap tészta bármire felhasználható, lekváros bukta vagy pizzás kiflicske .. csak a fantáziátok szab határt.



Az eredeti recept :

800 gramm sima liszt
1 ek cukor
100 ml olaj
fél liter langyos tej
50 gramm élesztő
csipet só

A krém a feltekeréshez :
1 tojássárgája
250 gramm lágy vaj (vagy margarin)


( vagy olyan töltelék amit szeretnétek )

Bekapcsoljuk a sütőt.

Felfuttatjuk az élesztőt egy bögre langyos cukros tejben. Majd bekeverjük a többi hozzávalóval és begyúrjuk a tésztát. (Azonnal felhasználható, nem kell keleszteni.)

Kinyújtjuk a tésztát és megkenjük a krémmel. Feltekerjük mint a rétest, majd felkarikázzuk. Forró sütőben készre sütjük. 
Én a közepébe sajtot szórtam és köménymagot, a tetejére pedig szezámmagot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése